Advieskantoor van der Kouwe
Fiscale en bedrijfskundige ondersteuning

Wat doen wij

Wij doen graag wat u wilt, mogelijkheden zijn;

Boekhoudingen, jaarrekeningen

Ondernemers (ook ZZP'ers) zijn verplicht een boekhouding bij te houden van:

  • Uitgaande facturen;
  • Inkomende facturen;
  • Bankafschriften;
  • Kas;
  • Overige financiële gebeurtenissen.

Enkele ondernemers beperken zich tot het inleveren van alle stukken bij de accountant, zij besteden alles uit.

Andere ondernemers maken handmatig of met een spreadsheet de belangrijkste financiële overzichten. Zij kunnen dan ook zelf met de software van de belastingdienst BTW-aangiften doen. Globale administratieve kennis en wat kennis van BTW-regels zijn dan veelal voldoende. Let op!, Het bijhouden van overzichten is niet hetzelfde als het bijhouden van een boekhouding.

Met weinig extra moeite kunnen ondernemers dezelfde gegevens in een boekhoudpakket invoeren. Dit heeft als voordeel dat er beter zicht is op de eigen financiële situatie.

Wat u ook kiest, in alle gevallen kunnen wij helpen en advies geven.

Wij kunnen uw boekhouding doen (wij gebruiken het boekhoudprogrammaprogramma King). U kunt het ook zelf doen met een programma naar keuze. Als u King of Queen gebruikt kunnen wij uw bestanden in ieder geval eenvoudig inlezen.

Online boekhouden is populair aan het worden. Het is modern vooral bij ZZP’ers. De indruk wordt gewekt dat het dan vanzelf gaat. U moet het echter gewoon zelf doen met het verschil dat u in plaats van een aanschafbedrag een maandbedrag gaat betalen. U kunt dan wel vanaf elke computer via internet inloggen. Uiteraard moet u er wel voor zorgen dat u 7 jaar bij de administratie kunt! Let wel op de prijs. Het is op de lange termijn vaak niet goedkoop.

Terug naar boven

Aangiften BTW, Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Omzetbelasting en Loonheffingen

Alle belastingaangiften doen wij met de software van Elsevier. Deze software beperkt de kosten.

Waar mogelijk en zinvol laten wij de software het werk doen. Zo worden de jaarrekeningen van eenmanszaken die de belastingdienst elektronisch wil ontvangen ingelezen vanuit het Elsevierprogramma. Na enkele aanpassingen kan deze jaarrekening ook dienst doen als jaarrekening voor de ondernemer en de bank.

U kunt uiteraard ook zelf de software aanschaffen, wellicht heeft u assistentie nodig en wilt u van onze diensten gebruik maken. Ons belang is dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van het ondernemerschap en daarbij de hulp krijgen die zij nodig hebben, een betrouwbaar en betaalbaar maatadvies. Wij zijn klankbord.

Terug naar boven

Advies en ondersteuning

Adviseren doen we in de breedste zin des woords en op een moderne manier (maatwerk), het kan gaan om het berekenen van kostprijzen, vaststellen van verkoopprijzen, advies op het gebied van personeel, administratieve organisatie, ondernemingsvorm, estate planning etc.

Terug naar boven

Lessen en lezingen

Wij hebben al ruim 20 jaar aan veel opleidingen meegewerkt en lezingen / workshops verzorgd. Zowel boekhoudopleidingen (basiskennis boekhouden, praktijkdiploma boekhouden, MBA, SPD) als accountantsopleidingen (NOvAA en Fontys), postacademisch onderwijs voor juristen (Universteit van Amsterdam), post-HBO bedrijfskunde (Eindhoven, Alkmaar, Rotterdam, Delft), assistent controller (Hogeschool Utrecht), maar ook trainingen voor bijvoorbeeld de Postbank, de Rabobank, Politie Brabant, Siemens etc. Momenteel zijn wij werkzaam voor de Brabant Business School.

Terug naar boven

Loonadministraties

Sinds er sprake is van een verplichte elektronische loonaangifte komen BV’s en andere werkgevers meestal niet meer onder de salarissoftware uit. Uitbesteden is dan vaak wel zo goedkoop en betrouwbaar. Wij doen loonadministraties met Microloon.

Terug naar boven